Dažďový prales - Kováč, Vladimír; Vágner, Josef (Život v prírode, 1995)
Daždový prales je skutočným rajom zvierat. Obrovské priestory nedotknuté civilizáciou skrývajú mnoho foriem života, ktoré ešte len čakajú na objavenie človekom. Vydajte sa na dobrodružnú expedíciu do týchto "pľúc Zeme", ktoré ľudstvo svojou bezohľadnosťou stále viac ohrozuje. Dozviete sa viac o žívočíchoch, ktoré sú typické pre toto prostredie, ako napr. o tigrovi, gorile, šimpanzovi, jaguárovi či leňochovi.