Veľká kniha o čase : dobrodružná cesta sekundami, ročnými obdobiamia vesmírnymi svetelnými rokmi - Edmonds, William (PERFEKT, 1995)
Prečo má týždeň sedem dní? Kto vymyslel mesiac? Čo je doba? Ako dlho trvá svetelný rok? Zvedavé deti pozývame na palubu lietajúceho taniera Tempus Fugit a po rieke času sa vydáme na cestu do vesmíru. Spoločne nájdeme odpovede na mnohé otázky. Nový opis starých právd nám na každej strane odhalí vzrušujúce fakty, neočakávané prekvapenia spestrené vtipnými ilustráciami.