Práce s emoční inteligencí - Goleman, Daniel (Columbus, 2000)
Autor na základe dlhoročného výskumu prišiel na to, že ani odbornosť či naučené vedomosti nie sú zďaleka tým najdôležitejším. Zo stoviek testov, ktoré vykonal na študentoch a špičkových manažéroch nadnárodných organizácií vyplynulo, že to, čo nám pomáha postupovať nahor, je celá rada ľudských vlastností, schopností, ktoré sa nazývajú emočnou inteligenciou...