Abeceda pre Barborku - Števková, Mária, 1940- (Buvik, 2002)
Písmenká majú nad deťmi magickú moc až do chvíle, kým si neosvoja tajomstvo písma. Jednoduché rytmické veršíky na všetky písmená abecedy evokujú predstavivosť dieťaťa a fixujú vizuálny tvar písmena. Poetické ilustrácie Oľgy Bajusovej poskytujú deťom radosť z hry s písmenkami pred ich vstupom do školy.