Boží ľudia - Harris, Joanne, 1964- (Ikar, 2004)
Dej románu sa odohráva vo Francúzsku v 17. storočí na pozadí procesov s bosorkami, kráľovraždy a náboženského šialenstva. Juliette je herečka, ktorú okolnosti prinútia vzdať sa kočovného spôsobu života a hľadať útočisko medzi mníškami vo vzdialenom opátstve Panny Márie Prímorskej. Juliette so svojou dcérkou Fleur začína nový život ako sestra Auguste pod zhovievavým vedením láskavej abatiše. No časy sa menia