Boží ľudia - Harris, Joanne, 1964-; Redlingerová, Alena, 1946- (Bratislava : Ikar, 2004)
Dej románu sa odohráva vo Francúzsku v 17. storočí na pozadí procesov s bosorkami, kráľovraždy a náboženského šialenstva. Juliette je herečka, ktorú okolnosti prinútia vzdať sa kočovného spôsobu života a hľadať útočisko medzi mníškami vo vzdialenom opátstve Panny Márie Prímorskej. Juliette so svojou dcérkou Fleur začína nový život ako sestra Auguste pod zhovievavým vedením láskavej abatiše. No časy sa menia
Keywords: anglická literatúra; historické romány; príbehy o ženách; anglické romány