Preťaté ohnivá - Hrtus Jurina, Pavol, 1919-1994 (Spolok slovenských spisovateľov, 2006)
Dielo pozostáva z piatich noviel, pre ktoré je typická nekomplikovaná fabula, skoky v čase, opakovanie deja z rôznych pohľadov, retrospektíva či priama a polopriama reč. Samozrejmosť je zdôraznená výskytom expresívnych výrazov a zvukových prvkov v texte