Vládkyne Louvru : [francúzske regentky Mária Madicejská a Anna Rakúska] - Jurewitz-Freischmidt, Sylvia (Ikar, 2008)
Autorka ponúka čitateľovi pútavý príbeh dvoch žien, ktoré sa v prvej polovici 17. storočia stali kráľovnami Francúzska a pätnásť rokov žili vedľa seba v Louvri. Ich vzťah bol plný nedôvery, nenávisti a intríg. Európu v tom čase sprevádzali náboženské vojny, ozbrojené povstania a nespokojnosť šľachty, no Francúzsku sa podarilo aj ich zásluhou zveľadiť si pozíciu veľmoci.