Post mortem. Katyň - Mularczyk, Andrzej (Ikar, 2008)
Filmová poviedka Post mortem rozoberá problém katynskej masovej vraždy poľských dôstojníkov v druhej svetovej vojne. Predstavuje osudy troch žien - jedna žije v nádeji, že sa jej vráti syn, druhá čaká manžela a tretia stratila otca a dozvedá sa pravdu o týchto dramatických okolnostiach - a troch mužov, ktorých životy sú takisto spojené s touto historickou udalosťou.