Manželská zápletka - Eugenides, Jeffrey 1960- (Slovart, 2012)
V čase, keď Madeleine, nevyliečiteľná romantička, píše diplomovú prácu o manželskej zápletke v románoch Jane Austenovej a George Eliotovej, vstúpia do jej života dvaja muži. Charizmatický samotár, ktorý ju magicky priťahuje a dlhoročný kamarát, ktorý je presvedčený, že patria k sebe