Jonáš a veľryba - Bagínová, Damiána M., 1976- (Karmelitánske nakladateľstvo, 2012)
Hrdina kníh starého zákona Jonáš sa vzbúri Božím príkazom. Prežije tri dni v útrobách veľryby, no i po vyslobodení ustavične bojuje so svojím strachom. Nakoniec pochopí, že Boh chce pre neho a pre každého človeka to najlepšie