Tažení Alexandra Velikého - Arrianos; Burian, Jan, 1929-2011; Bělský, Jaromír (Praha : Svoboda, 1972)
Opis dejinnej výpravy slávneho macedóskeho dobyvateľa
Keywords: Alexander Veľký (macedónsky kráľ a staroveký vojvodca; 356-323 p.n.l.; grécka literatúra; životopisné romány; historické romány