Smrtící nevinnost - Robb, J. D., 1950-; Novotná, Jaroslava (Praha : Metafora, 2013)
Policajná vyšetrovateľka Eva Dallasová je nasadená na stopu zabijaka, ktorý chladnokrvne zavraždí učiteľa dejepisu. Popri tejto záhade sa musí vysporiadať aj s dávnou láskou svojho manžela, ktorá sa náhodne objavuje v New Yorku. Eva veľmi dobre vie, že nevinnosť môže byť len maskou. A práve to jej nakoniec pomôže vyriešiť prípad, ale súčasne to môže znamenať koniec jej manželstva
Keywords: americká literatúra; detektívne príbehy; americké romány; detektívky, trilery