Karpatské povesti - Urban, Peter, 1962- (Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o, 2012)
Vo vybranej kolekcii tridsiatich tajomných príbehov sa čitateľ dozvie, ako sa zrodili Karpaty, nazrie do tajomstiev staroslávneho Devína, srbského Golubaca, maďarského Drégeľa a odkryje sa mu mnoho ďalších tajomstiev starobylého pohoria s bohatou históriou