„Hlupáci“ - Frankl, Peter, 1947- (Slovenské národné múzeum - Múzeum židovskej kultúry, 2013)
"Rámcom poviedok, ktoré si láskavý čitateľ možno prečíta, je holokaust. Obsahom zase to, aký človek je, ako sa zachová v osudových, hraničných situáciách." Takto stručne charakterizuje svoju najnovšiu knihu jej autor a dodáva, že východiskom pri písaní poviedok mu boli skutoční ľudia a udalosti.