Klinické a ošetrovateľské aspekty paliatívnej starostlivosti - Slamková, Alica; Poledníková, Ľubica (Vysokoškolská učebnica, 2013)
Základná terminológia týkajúca sa paliatívnej starostlivosti, východiská, historický pohľad na vývoj, organizácia poskytovania paliatívnej starostlivosti na Slovensku, medicínsky a ošetrovateľský prístup a procesy v paliatívnej starostlivosti