Klinické a ošetrovateľské aspekty paliatívnej starostlivosti - Slamková, Alica; Poledníková, Ľubica (Martin : Osveta, 2013)
Základná terminológia týkajúca sa paliatívnej starostlivosti, východiská, historický pohľad na vývoj, organizácia poskytovania paliatívnej starostlivosti na Slovensku, medicínsky a ošetrovateľský prístup a procesy v paliatívnej starostlivosti
Paliatívne ošetrovateľstvo: východiská, historický pohľad, formy a modely paliatívnej starostlivosti -- Vybrané aspekty paliatívnej starostlivosti: základy manažmentu, únava a zmeny pohybovej aktivity, bolesť, ošetrovateľský proces -- Interaktívne procesy v paliatívnej starostlivosti: špecifiká neverbálnej komunikácie, interakcia s pozostalými v období smútenia, význam dobrovoľníkov
Obsahuje bibliografiu
Keywords: paliatívna starostlivosť; ošetrovateľská starostlivosť; duchovná starostlivosť; ošetrovateľský proces; starostlivosť o nevyliečiteľne chorých; zariadenia sociálnej starostlivosti; umieranie; smrť; Lingering death; Nursing care; Palliative care; Death; učebnice vysokých škôl; Textbooks (higher)