Analfabeta Negramotná - Uličiansky, Ján, 1955- (Trio Publishing, 2013)
Je tesne pred Štedrým dňom. Betka Bábiková, prezývaná aj Analfabeta Negramotná pre jej nezáujem o čítanie akéhokoľvek druhu, sa v Knihovanoch nad Váhom nechá omylom zavrieť do knižnice. V tichom šere knižnice sa začnú diať zvláštne veci. Z kníh vystupujú svetoznáme knižné postavy - Anna zo Zeleného domu, Pipi Dlhá pančucha, Janko Hraško a mnoho ďalších, ktorí chcú pomôcť vyriešiť jej tri životné záhady