Dom hluchého - Krištúfek, Peter, 1973-2018 (Marenčin PT, 2012)
Ak prestanete počúvať, môžete celkom stratiť sluch. Alfonz Trnovský, praktický lekár z malého mesta Brežany sa celý život snaží zachovať zdanie šťastného a spokojného človeka, hoci skutočnosť je iná. Nechce počuť vlastné svedomie. A zatiaľ sa okolo neho nezadržateľne valí 20. storočie, štyri režimy, židovská otázka, politické procesy, ŠtB... A rozličné ženy, ktoré má rád. Román je prierezom dejinami Slovenska od tridsiatych po deväťdesiate roky v rozprávaní jeho syna Adama