Odmietam - Petterson, Per (MM, 2014)
Pre Jima a Tommyho je priateľstvo čímsi úplne prirodzeným, tak ako pre človeka dýchať. To sa však zmení po nočnom korčuľovaní na jazere - Jim utečie a nechá Tommyho na praskajúcom ľade. Neskôr je čoraz väčšmi presvedčený, že si Tommyho priateľstvo nezaslúži. O tridsaťpäť rokov neskôr sa obaja opäť stretnú v Osle.