Múr - Sartre, Jean-Paul, 1905-1980 (Záhrada, 1966)
Pablo Ibbieta je odsúdený na trest smrti z ukrývania anarchistu Romana Grisa. Dajú mu ešte šancu, ak prezradí, kde sa ukrýva. V snahe oklamať ich, vymyslí si, že sa nachádza na cintoríne, avšak Roman tam naozaj je. Takto človek, rozhodnutý obetovať život za iného sa absurdnou náhodou stáva zradcom.