Zlá krv - Dahl, Arne, 1963-, pseudonym (Príroda, 2014)
Jednotka A sa dozvie, že americký sériový vrah sedí v lietadle z New Yorku do Štokholmu, ale nemá jeho poznávacie údaje. V neustálom kontakte s FBI sa policajti ženú na letisko, informácia však príde príliš neskoro: vrah je už v Štokholme. Čoskoro sa objavia prvé obete. Vraždenie pokračuje podľa nejednoznačného modelu, preto detektívi Paul Hjelm a Kerstin Holmová vycestujú do Spojených štátov, aby zistili niečo o vrahovej minulosti. Istá stopa ich privedie na jeho osobitú a znepokojujúcu identitu, no ďalší krok, jeho dolapenie, sa ukáže ako dlhý a náročnejší.