Anansiho chlapci - Gaiman, Neil, 1960-; Frank, Patrick (Bratislava : Slovart, 2014)
V románe Anansiho chlapci sa čitatelia znovu stretnú s pánom Nancym Anansim. Toho už poznajú z Amerických bohov, a je to skôr bôžik než boh, a navyše neplecha, sukničkár, pijan a lenivec. Anansi sa v tomto príbehu stretne so svojimi dvoma potomkami, a to s Tučniakom Charliem, nesmelým a nepriebojným chlapíkom, a s jeho bratom Pavúkom, ktorý zdedil všetky otcove božské schopnosti aj necnosti. Pavúk neznesiteľným spôsobom zasahuje Tučniakovi Charliemu do života a komplikuje ho, preberie mu snúbenicu, ba spôsobí trestné stíhanie. Preto sa Tučniak Charlie rozhodne, že sa otravného bračeka zbaví, a ponúkne ho vtáčej žene. A od tej chvíle sa všetky vtáky na svete usilujú zmárniť nielen Pavúka, ale aj Tučniaka Charlieho, ktorý musí spojiť sily s bratom, aby sa obaja zachránili.
Na obálke: Bláznivý príbeh od autora románov Americkí bohovia a Oceán na konci ulice
Keywords: anglická literatúra; fantazijné príbehy; anglické romány; English fiction; sci-fi, fantasy; Fantasy novels