Škaredá vojvodkyňa - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Retro, 1979)
Autor v románe majstrovsky prepojil historické a fiktívne udalosti. Dej sa odohráva na území Stredovekého Rakúska, kde prebiehajú mocenské boje medzi Habsburgovcami, Luxemburgovcami a Wittelbachovcami. Vojvodkyňa Margaréta, dedička Tirolska tiež rozohráva svoju politickú hru, avšak problémy jej spôsobuje práve jej zjav...