Ľavá strana sveta - Genova, Lisa (Arkus, 2015)
Sarah Nickersonová žije vo Welmonte, kde vedie hektický život ako viceprezidentka úspešnej firmy i ako manželka a matka troch detí. Táto prepracovaná absolventka Harvardu zázračne riadi každú minútu svojho života, až v jeden osudný deň má cestou do práce ťažkú autonehodu. Zranenie mozgu jej úplne vymaže ľavú stranu sveta a Sarah si po prvýkrát musí všímať detaily, ktoré ju obklopujú, vrátane jej matky, ktorá doteraz v jej živote chýbala. Bez toho, aby si uvedomovala jedlo na ľavej polovici taniera či dokonca svoju vlastnú ľavú ruku, v prázdnote tohto zvláštneho polosveta hľadá odpovede o svojej minulosti i neistej budúcnosti. Keď sa pokúša znovu získať zdravie a nezávislosť, pochopí, že jej skutočný osud možno leží ďaleko od sveta konferenčných hovorov, tabuliek a grafov...