Láska cez oceán - Páleniková, Katarína (Motýľ, 2015)
Hanka a Zuzka sú nerozlučné sestry, dvojičky, ktoré si ako deti sľúbia, že ich nič nerozdelí a budú naveky spolu, ale ich cesty sa nečakane rozdvoja. Po rozvode rodičov sa každá z nich rozhodne žiť s niekým iným. Oddeľuje ich iba pár kilometrov cesty električkou a autobusom, ale i to spôsobí, že sa medzi nimi vytvorí malá jamka, ktorú musia vždy prekročiť, ak sa k sebe chcú vrátiť. Zuzkin život naberá nečakané obrátky vyhrá modelingový kasting, rozbieha sa jej sľubná kariéra a začína cestovať po celom svete, zatiaľ čo Hana trčí doma, študuje a v porovnaní so sestrou sa pretĺka svojim nudným životom, ale je šťastná, pretože jej nič nechýba. Má nového priateľa, najlepšiu kamarátku a sestru, ktorá sa k nej vždy vráti. Nič však netrvá naveky. Zuzka sa totižto rozhodne odsťahovať cez Atlantik. Z malej jamky odrazu začne vznikať priepasť, ktorú je čím ďalej tým ťažšie prekročiť. Obe žijú svoje životy, navzájom sa od seba odďaľujú, až sa z priepasti stáva obrovský oceán. I napriek tomu sú to sestry, ktoré si k sebe vždy vedia nájsť cestu.