Obeť - Ridziová, Erika (Bratislava : Motýľ, 2015)
Chudobné, no odvážne dievča z dediny Sára Podhorská sa od dvanástich rokov sama stará o svojich troch mladších súrodencov a psychicky chorého otca. Napriek drobnému hendikepu sa jej podarí získať miesto chyžnej v luxusnom piešťanskom hoteli, kde sa zoznamuje s riaditeľom Filipom Armandom a beznádejne sa doňho zaľúbi. Sára stretáva v hoteli zámožného klienta Angličana Harringtona, ktorý zatúži namaľovať jej portrét.
Keywords: slovenská literatúra; ľúbostné príbehy; slovenské romány; Slovak fiction; ľúbostné romány; Love novels