Rozdvojenie - Bartková, Alica, 1982- (Slovenská tvorba, 2015)
Tridsiatnička Tina by sa mohla považovať za šťastnú a spokojnú. Osamostatnila sa, našla si slušne platenú prácu ekonómky a až na bezohľadného šéfa v robote ju nič netrápi. No niečo nie je v poriadku často nachádza veci tam, kde by to vôbec nečakala, alebo sa ocitne na istých miestach a nevie, ako sa tam dostala. Počas silnej rannej búrky, keď jej nárazy vetra rozbijú okno, uteká do pivnice pre igelit, aby ho zakryla. No keď sa vráti, nájde byt vyhorený do tla. Nezostane jej iné východisko, len sa načas presťahovať k rodičom. Prechodné ubytovanie jej ponúkne aj priateľ Maťo, s ktorým sa už dlhší čas chystá rozísť, ale také dôležité rozhodnutie nechce riešiť cez telefón.