Pegas - Steel, Danielle, 1947- (Ikar, 2015)
Nemeckí aristokrati Nicolas a Alex sú vdovci a svoje deti vychovávajú sami na panstvách. Kým Nick sa oddáva radovánkam, Alex zasväcuje život chovu ušľachtilých bielych koní. Zlom nastane, keď sa v Nemecku dvíha miera nacizmu a Nick zistí, že jeho matka bola polovičná Židovka. Je nútený odísť z Nemecka a ochrániť tak i synov. V Amerike ich však tiež nečaká ľahký osud. Jedinou zárukou budúcnosti je chov čistokrvných koní...