Anglické porekadlá, príslovia a prirovnania : v slovenskom preklade - Garaj, Vladislav (Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o, 2013)
Zbierka anglických prísloví, porekadiel, prirovnaní a ich slovenských ekvivalentov je praktickou pomôckou na prácu s angličtinou či už pre študentov, pedagógov, prekladateľov a tlmočníkov, alebo pre kohokoľvek, kto chce zdokonaliť svoje znalosti tohto svetového jazyka, i preniknúť hlbšie do mentality a myslenia Angličanov a Škótov. Anglické príslovia a porekadlá sú abecedne zoradené podľa „kľúčových slov.“ V slovenskom preklade sú základné významové slová zoradené do indexu, čo umožňuje hľadať anglický ekvivalent slovenského príslovia alebo porekadla.