Ekonómia z nadhľadu alebo 50 zamyslení nielen pre ekonómov - Ódor, Ľudovít, 1976- (Trend Holding, 2007)
Autorovi, ktorý je členom Bankovej rady NBS sa podarilo dať dohromady 25 popredných ekonómov Slovenska s cieľom popularizovať túto nie vždy ľahkú a zrozumiteľnú vednú disciplínu. Pritom nejde o siahodlhé články s mnohými vzorcami, ale len o krátke zamyslenia s jasnou pointou. Medzi ekonómami, ktorí sa vás snažia nainfikovať ekonomickým myslením, nájdete okrem ministrov financií, štátnych tajomníkov a centrálnych bankárov aj analytikov komerčných bánk. Vysvetlia vám okrem iného aj vzťahy medzi láskou a ekonómiou alebo citáty pochádzajú tak od politikov, ako aj ekonómov z celého sveta