My nie sme žiadne céčka : poviedky pre deti a násťročných (Perfekt, 2015)
Ak by sme literatúru vnímali ako zrkadlo reality, v tom prípade môžeme tvrdiť, že autori súťažných poviedok najväčšie problémy súčasných detí vidia v samote, v odcudzení. V mnohých textoch sa objavujú motívy outsiderov, detí, ktoré sa akosi nezaradili do kolektívu ostatných, či už vďaka tomu, že sú v niečom iné, zvláštne, málo populárne, sociálne znevýhodnené a podobne. Prípadne prežívajú krízu v rodine, spolu s rodičmi sa presťahovali do iného mesta alebo sú samé preto, že jednoducho zlyháva medziľudská komunikácia. Veľmi zaujímavé sú poviedky odohrávajúce sa v školskom prostredí, práve sú väčšinou zobrazované malé-veľké problémy detských hrdinov zrady v priateľstvách, ale aj prvé lásky, starosti so známkami a učiteľmi, snaha byť úspešným a populárnym. S tým sa spája aj využitie médií, ako je internet, počítačové hry a obľúbený facebook, ktorý momentálne funguje ako alternatívna realita kto nie je na facebooku, ako keby neexistoval