Z archívu Juraja Turzu - Kurucárová, Jana, 1957-; Jesenský, Miloš, 1971- (Kysucké múzeum, 2016)
Publikácia približuje čitateľovi význam a rozmanitosť korešpondencie Juraja Turzu a v neposlednom rade poskytuje možnosť prečítať si renesančné myšlienky z kópií originálov.