S tebou a bez teba : antológia súčasnej slovenskej ľúbostnej poézie - Koyš, Pavel, 1932-1993; Bačík, Emil, 1929-1999; Richter, Alexander (Bratislava : Smena, 1966)
Láska zostáva večnou témou svetovej literatúry a umenia, čo platí rovnako pre slovenskú poéziu. Zbierka básní S tebou a bez teba je antológiou modernej slovenskej ľúbostnej poézie. Obsahuje básne známych autorov, akými sú napríklad Smrek, Kostra, Mihálik alebo Rúfus...
Biografické údaje o autoroch
Keywords: slovenské básne; antológie; Slovak poetry; Anthologies