Od prameňa Gangy po indický Tibet - Krno, Svetozár, 1955- (Hory - diaľavy, 2013)
Publikácia sprevádza čitateľa po nábožensky, kultúrne, sociálne a prírodne pestrej severnej Indii. Autor kráčal s pútnikmi ku kolíske posvätnej Gangy, ktorá vyteká z ľadovca v pohorí Garhval. Oddychoval v chládku v budhistických chrámoch. Zavítal do stredísk islamu a sikhizmu. Navštívil Slnečnú školu, ktorú postavili nadšenci vo výške 4 200 metrov, vzdialenej asi päť dní chôdze od dopravných tepien. Okrem nevšedných príbehov prináša bohatú faktografiu o tradíciách indického náboženského a filozofického myslenia a osudoch Indov a Indie.