10 tipov ako si predĺžiť život o 10 rokov - Marklund, Bertil, 1945- (Ikar - Pragma Litera, 2017)
Ako máme žiť, aby sme mali čo najdlhší a najzdravší život? Rozhoduje o tom náš životný štýl alebo to závisí od dobrých génov? Potom ako rodičia Bertila Marklunda predčasne odišli, vzrastal v ňom nepokoj, že ho stretne podobný osud. Začal študovať materiály z rozličných odvetví medicíny. Výskum ukázal, že o tom, ako dlho budeme žiť, rozhoduje na 75 percent náš životný štýl. Takže ste to vy, kto určuje, ako chcete či nechcete starnúť. Kniha vám ponúka presne mierené tipy, založené na najnovších výskumoch. Čím viac návykov podporujúcich zdravie máte, tým viac zdravých rokov života získate.