Piesne - Sapfó; Mihálik, Vojtech, 1926-2001; Želibská, Jana, 1941-; Krátky, Ľubomír (Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1980)
Súbor básní je usporiadaný do štyroch tematických okruhov - Láska, Epithalamie, Život a Múdrosť.
Keywords: grécka poézia; lyrická poézia; Greek legends; Lyric poetry