Návrat do hôr - Janiga, Ladislav, 1944- (Dajama, 2001)
Spomienky profesionálneho záchranára Tatranskej horskej služby, o pôsobení v Tatrách, ale aj o expedíciách v Južnej Amerike, na Kavkaze, v Austrálii, na Novom Zélande či v Mongolsku.