Češi a země Koruny české - Agnew, Hugh LeCaine, 1953- (Novověk, 2008)
Kniha amerického historika, špecialistu na východnú Európu a hlavne na dejiny českých krajín. Predstavuje ich základné obrysy od praveku až po vstup Českej republiky do Európskej únie. Autora zaujíma, čo si samotní Česi zo svojej histórie pamätajú, na čo sa naopak rozhodli zabudnúť a kým sa rozhodli stať.