Spirit Animals. Súmrak strážcov. 2, Rozvrátená zem - Schwab, Victoria, 1987- (Fragment : Albatros, 2017)
V podzemí sveta Erdas sa prebudilo čosi prastaré a skazené. Odveké zlo obostreté temnotou má obrovskú moc a len nepatrným čriepkom svojej sily môže zničiť mnohé. V ohrození sú dokonca aj posvätné putá medzi ľuďmi a zvieratami, ktoré udržujú Erdas v rovnováhe. Úlohou štyroch mladých hrdinov Conora, Abeke, Mej-lin a Rolana je zlo zastaviť. Spolu so svojimi spirituálnymi zvieratami sa vydávajú na zúfalú cestu, ktorá ich zavedie hlboko pod povrch zeme a do najvzdialenejších kútov sveta. Napriek tomu, že v boji proti temnote strácajú svojich priateľov a spojencov, musia vytrvať a postaviť sa zlu zoči-voči. Čoskoro si však uvedomia krutú skutočnosť : nepriateľ ich už obkľúčil.