Nebyli jsme svatí : vzpomínky příslušníka československé zahraniční armády ve Francii a Velké Británii na válečná léta 1939-1945 - Zavadil, Blahoslav, 1921-2000 (Barrister & Principal, 2012)
Kniha sa od bežných spomienok líši, a to najmä svojim pútavým rozprávaním a nebývalou otvorenosťou. Napriek tomu, že autor bezpochyby patril v boji medzi najlepších, nijak sa nesnaží glorifikovať svoje osudy, naopak sám seba charakterizuje ako vojaka nie príliš disciplinovaného v dobe výcviku aj v civilnom živote. Svojim úprimným svedectvom odhaľuje čitateľom mnohé, čo iní väčšinou zamlčali