Rodinná encyklopedie alternativní medicíny - Emmerová, Jarmila, 1929-; Horák, Michal; Jařab, Jan; Kanta, Jiří, 1929-; Komancová, Ivana; Šulc, Jan (Reader's Digest Výběr, 2001)
Ako lekári, tak aj pacienti si čoraz viac uvedomujú, že poctivý základ majú aj iné, prírodné prístupy k zdraviu, ako je klasická medicína. Knižka vám vysvetlí, ako si vybrať vhodnú terapiu, ako ju používať, ak sa chcete liečiť sami, ako si vybrať kvalifikovaného liečiteľa a aké sú riziká, ak vôbec nejaké sú. Niektoré z opisovaných terapií poznajú ľudia už od pradávnych čias, iné sú novšie ako osobný počítač. Všetky sú tu však opísané vo svetle najnovších poznatkov.