Neuveriteľný príbeh o obrovskej hruške : (alebo o tom, ako Jeremiáša Bartolomeja Severína Olsena znovu ustanovili právoplatným starostom Slniečkova, na radosť všetkých obyvateľov mestečka, okrem jedného) - Strid, Jakob Martin, 1972- (Ella & Max, 2017)
Napínavý príbeh plný láskavého humoru a živé, detailné ilustrácie renomovaného dánskeho autora a ilustrátora Jakoba Martina Strida okamžite upútajú pozornosť všetkých detí aj dospelých. Niet preto divu, že táto nevšedná kniha o neuveriteľnom dobrodružstve dvoch priateľov kocúrika Macíka a slona Sebastiána vyšla už v osemnástich jazykoch. Vydajte sa na nečakanú cestu za veľkým dobrodružstvom a spoznajte silu naozajstného priateľstva. Spolu s hlavnými hrdinami prekonajte nebezpečné nástrahy pri záchrane starostu mestečka Slniečkovo.