Červenovláska - Pamuk, Orhan, 1952-; Havrila, Oto, 1963- (Bratislava : Slovart, 2018)
Na pustej plošine za malým mestečkom kope majster studniar so svojím učňom studňu. Vodu sa im nedarí nájsť, zato medzi mužmi vznikne otcovsko-synovský vzťah, aký ani jeden z nich predtým nepoznal. Lenže v neďalekom mestečku, v ktorom trávia večery, chlapec objaví niečo, čomu nevie odolať krásnu červenovlasú ženu, herečku kočovného divadla. Mládenec nemá pokoja a pri kopaní studne spôsobí nešťastie, ktoré poznačí celý jeho život.
Na obale: Nositeľ nobelovej ceny za literatúru
Biografické údaje
Keywords: turecké romány; Turkish fiction