Remeslo má zlaté dno : ilustrovaná kniha tradičných prác - Csendes, Istvánné; Pappné Kovács, Zsuzsanna; Nagy, Attila, 1975-; Dénesová, Monika ([Nesvady] : Ex s.r.o., 2019)
Publikácia Remeslo má zlaté dno nám umožňuje nahliadnuť do všedných dní sedliackeho života.Prostredníctvom jednoduchých a zrozumiteľných popisov a kvalitných farebných ilustrácií sme sa snažili o to, aby sme prebudili záujem mladých čitateľov o naše hodnotné tradície a pomohli sme v ich objavovaní.
Hlavný životný priestor -- Gazdovský dvor -- Mužské práce v zime -- Žatva -- Pečenie chleba -- Veľké pranie -- Zaváranie lekváru -- Spracúvanie mlieka -- Práca s cestom -- Páračky -- Ručné práce -- Kováčstvo -- Práca s drevom -- Stolárstvo -- Hrnčiarstvo -- Medovníkárstvo -- Spracovanie kože -- Šuster -- Tkáč -- Mlynár -- Mydlárstvo -- Sviečkárstvo -- Zámočníctvo -- Sklárstvo
Preložené pravdepodobne z maďarčiny
Miesto vydania podľa Národnej agentúry ISBN
Od 6 rokov
Keywords: remeslá; umelecké remeslá; remeselníci; Handicrafts; Art handicrafts; populárno-náučné publikácie; publikácie pre deti; Popular works; Children's literature