Luckine zvieratká. Perfektné prasiatko - Hooper, Mary, 1948-; Lewis, Anthony, 1966-; Chovanová, Tamara, 1953- (Bratislava : SPN - Mladé letá, s.r.o., 2004)
Lucka má rada zvieratká a miluje aj nádhernú prírodu v okolí farmy Bystrý potok, kde žije so svojimi rodičmi a sestričkou Katkou. A zvieratká akoby vedeli, že Lucke môžu dôverovať...V tomto príbehu sa preslávi malé ružové prasiatko, ktoré Lucka vyhrala na dedinskej slávnosti. Zvláštnym spôsobom zasiahne do deja a zachráni obyvateľov farmy pred tým, aby v jej blízkosti postavili veľký obchodný dom.
Keywords: anglické príbehy; publikácie pre deti; English stories; Children's publications; čítam si sám (7+)