Zloděj času - Hillerman, Tony, 1925- (PASEKA, 2003)
Kde sa stratila antropologička Eleanor a ako jej zmiznutie súvisí so záhadnými vraždami na archeologických lokalitách v navažskej rezervácii? Kto sú "zlodeji času" vykrádajúci anasazijské ruiny a kde končia odcudzené artefakty? A aké tajomstvá skrýva podivínsky rančer, ktorý sa každý mesiac za splnu vydáva za člnom do labyrintu kaňonu okolo rieky San Juan?