Zákopová válka - Heřtová, Yvette, 1933-; Suchardová, Marie (Archiv, 1983)
Kniha mapuje dobu, kedy sa z vojnového diania vytratili hrdinovia, kedy sa vojna stala záležitosťou bezmennej masy, kedy hodnota ľudského života postupne klesala, kedy neuveriteľne rýchlo stúpal počet hrobov ...