Po stopách moru : černá smrt a svět, který zrodila - Cantor, Norman F., 1929-2004 (BB/art s.r.o, 2005)
Najlepšie dielo o čiernej smrti a to nielen pre jeho vedeckú fundovanosť, ale aj vďaka autorovej britskosti, úspornosti, bystrému úsudku a čiernemu humoru. S obdivuhodnou jasnosťou nám dáva nahliadnuť do biomedicínskej problematiky i histórie a s fascinujúcou presnosťou rozoberá vplyv morovej rany z roku 1348 na politiku i spoločnosť.