Smrt ve Vratislavi : hříšní lidé Království českého - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2014)
Vyslanec českého kráľa počas jednania v Sliezsku zmizne a nikto netuší, čo sa mohlo stať. Keďže ide o chúlostivú diplomatickú misiu, je potrebné postupovať čo najopatrnejšie. Kráľ Přemysl II. Otakar samozrejme nechce nechať pátranie na vratislavských úradoch, preto posiela do Sliezska v prestrojení svojho verného služobníka, kráľovského prokurátora Oldřicha z Chlumu, jeho ženu Ludmilu z Vartemberka a sluhu Ota.